Friday, February 8, 2008

Doporučený studijní materiál

Jakožto správný byrokrat jsem sledoval společné zasedání Poslanecké sněmovny a Senátu Parlamentu České republiky ve věci volby prezidenta České republiky ze dne 8.2.2008.


Z byrokratického hlediska se jedná o velice zajímavý materiál, který by mohl být v mnoha ohledech inspirující pro řízení a průběh zasedání a hlasování všech institucí naší cirkve.
11 hodin dlouhé jednání, jež mělo vlastně jeden bod (volbu prezidenta republiky) a zatím bylo bez výsledku přerušeno, je opravdu byrokraticky povznášející.
Materiál je dostupný v archivu ČT24

Pozn.
Obzvlášní pozornost při studiu pak věnujte pasážím týkajícím se hlasování o návrhu na způsob hlasování o způsobu hlasování při volbě prezidenta republiky (těchto návrhů padlo hned několik - některé obzvláště byrokratické).
Zajímavá je rovněž pasáž týkají hlasování o návrhu prodloužení schůze po jednadvacáté hodině, jež byl pro případ nepřijetí doplněn o technický návrh na pokračování zasedání dne 9.2.2008 od 10:00.

Dobrý byrokat Dan

5 comments:

Jikrocentristka said...

hlasování o návrhu na způsob hlasování o způsobu hlasování
- to mi připomíná naší poslední schůzi :)

Každopádně bychom v budoucnu měli Jikrocentristický hlasovací systém lépe propracovat.

Anonymous said...

Prostudoval jsem dostupne materialy a musim rici, ze jikrocentristicky zpusob hlasovani je nedostatecne byrokraticky

Katka said...

Pokud chcete dotáhnout jikrocentrický způsob hlasování k nejvyšší dokonalosti, tak doporučuji dlouhodobější inspirační pobyt ve Francii. Myslím, že byrokracie v Čechách ještě nedosahuje úrovně hodné jikrocentristického církevního řádu.

Ondras said...

Ja navrhuju hlasovani krysou. To spociva ve vypusteni odchytnute krysy mezi oba (ci vice) kandidaty. Komu se krysa zakousne do nohy je ze hry venku a bude rad kdyz krysi kousnuti prezije. Takove hlasovani by bylo nejen kratsi, ale i akcnejsi a v neposledni rade levnejsi.

Saimon said...

Myslim, ze v tomto pripade je potreba postupovat systemove. Jak Francouzska cesta tak Krysi volba by mely byt integrovany co komplexniho reseni daneho problemu. Do dalsich prezidentskych voleb mame 5 let, tak s chuti do toho!